24h junnugolfille lähestyy ja Rantasten "ajatuksia".

Salo Golfissa pelataan jos 11:s 24h junnugolfille tapahtuma alkaen perjantaina 14.6. klo 18. Otto Kotaja ja Tomi Paju pelaavat kävellen vuorokauden golfia tavoitteena saada mahdollisimman paljon rahalahjoituksia lasten golfharrastuksen tukemiseen. Lahjoituksen voi tehdä kiinteänä summana tai suoritusperusteisena hinnoittelemalla par, birdie ja eagle tulokset. Keräyslistat löytyvät taukokioskilta ja klubilta.

Pari vuotta sitten lahjoittajien kesken arvottiin arvokas ravintolalahjakortti. Lahjakortin voittivat Anna-Kaija ja Seppo Rantanen. Tästä voitte lukea pariskunnan matkasta Boon Nam- ravintolaan ja vähän muuallekin:

Kulttuuria, Golfia ja Hyvää Ruokaa

Kaikki otsikossa esiintyvät asiat liittyvät yhteiseen harrastukseemme Golfiin.

Meille nämä tulivat miellyttävällä tavalla esille matkustaessamme joitakin päiviä sitten Helsinkiin. Aloitimme matkamme tutustumalla Didrichsenin taidemuseoon Kuusisaaressa. Siellä oli esillä pankkikonserni Nordean Taidesäätiön kokoelma. Kokoelma käsittää kokonaisuudessaan noin tuhat työtä ja siinä on huomattava määrä kultakauden taideteoksia.

Lähtiessämme museosta ”kahvihammasta” alkoi jo kivistää ja suuntasimme matkan Bulevardille Ekbergin kahvilaan, joka on perustettu jo 1852. Siellä toiminta poikkesi hieman siitä, mihin olimme Salossa tottuneet. Henkilökunta ohjasi meidät pöytään ja myös tarjoilu tapahtui pöytään. Hinnassa tämä oli toki huomioitu.

Ekbergiltä lähdimme Ateneumiin, jossa oli Eero Järnefeltin taiteen näyttely. Eero Järnefelt on syntynyt vuonna 1863 ja on tunnetuimpia suomalaisia taidemaalareita. Näyttelyssä oli monia hänen töitään, jotka olivat yksityisomistuksessa.

Ennen golfiin liittyvää osiota kävimme vielä tutustumassa Kallion kirkkoon. Siellä näimme kuvanveistäjä Hannes Autereen vuonna 1956 tekemän puureliefi alttaritaulun, jossa oli kuvattuna silloisen kirkon vahtimestarin vanhemmat, muurari ja pyykkäri, sekä naapuritalon talonmies ja lapsiperheitä Kalliosta. Nämä tiedot saimme kirkon suntiolta, jonka kanssa keskustelimme hetken.

Sitten golfosioon. Toimitusjotaja Tomi Pajun johdolla on vuodesta 2014 asti kerätty varoja nuorten golfharrastuksen tukemiseen 24h tapahtuman avulla. Tapahtumassa Tomin kanssa on golfannut tähän mennessä kolme seuramme jäsentä eri vuosina 24 tuntia ilman pidempiä lepotaukoja. Viimeiset neljä - viisi vuotta Tomin kanssa on ollut suorittamassa 24 tunnin urakkaa Otto Kotaja. Otto antoi vuonna 2022 kaikkien tapahtumaan euroja antaneiden kesken arvottavaksi illallisen viiden tähden hotelli St. Georgen aasialaisessa Boon Nam nimisessä ravintolassa. Vaimoni Anna – Kaija ja minä olimme silloin onnelliset voittajat.

Onneksi olin varannut meille pöydän jo muutamaa viikkoa aikaisemmin, mikä oli ehdoton edellytys ravintolaan pääsemiselle. Palvelu ja ruoka olivat erinomaisia. Meille olisi tarjoiltu isompi menu, mutta katsoimme pienemmän riittävän meille, siinäkin oli kahdeksan (8) eri ruokalajia. Näin hinnastosta, että ruokailumme ilman juomia olisi maksanut meille 97 euroa / henkilö.

Olemme onnellisia kokemuksestamme, tuskin se enää toistuu.

Kiitos Onnettarelle, kiitos Otolle.

Anna-Kaija ( AK ) ja Seppo.